U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Hatha yoga is meer spier gerelateerd en ervaring, leeftijd en flexibiliteit zijn onbelangrijk. Het fysieke aspect van hatha yoga gaat over het versterken van het lichaam, beter doorbloeden van de organen, te detoxen d.m.v. torsies, strekkingen en ademhalingstechnieken. Yoga verbetert de ademhaling, lichaamshouding en flexibiliteit. Het vergroot lichaamsbewustwording, kalmeert het zenuwstelsel en het draagt bij aan het ultieme doel van yoga: het stilleggen vd wervelingen vd geest. Mijn manier van lesgeven komt voort uit de traditie van Kashmiryoga. Belangrijk is om de oefening zo moeiteloos mogelijk te doen. Wat voel je terwijl je in een houding staat, zit of ligt? Hoe voelt het achteraf? Het voelen is net zo belangrijk als de asana´s doen. We verlaten ontspannen de mat, slapen beter en we kunnen eerder spanningen aanvoelen en daarop inspelen. De oefeningen worden zo gedaan, dat beginners en gevorderden mee kunnen doen. De lessen hebben meestal een thema, bijvoorbeeld de meridianen, de rug, bekkenbodem, schouders of seizoenen. Deze lesvorm bestaat uit staande/zittende/liggende oefeningen en een eindontspanning. Het is geen zweverig gebeuren, maar nuchter en met humor. Zodat er een aangename en ontspannen sfeer ontstaat. Je hoeft niet lenig te zijn. Ieder lichaam is anders. Vergelijk jezelf ook niet met anderen.

 

Wat mee te nemen? Zorg er voor dat je in laagjes gekleed bent. Misschien een vest e/o sokken meenemen. Een groot badlaken voor over de mat is vereist i.v.m. de hygiëne. Je mag je eigen warme deken, kussen(sloop) etc. meenemen. Er zijn momenteel geen dekens aanwezig in de studio. Matten zijn WEL aanwezig en worden na elke les gereinigd. 

 

Als je nieuw bent: altijd aanmelden i.v.m. de bezetting vd matten. Je kunt elke week instromen. Meer info, heel saai, maar verrekte handig om te weten: de huisregels.

 

Ben je nieuw en wil je wekelijkse lessen volgen; dan kun je een proefles meedoen voor €12,-. Maar meld jij je meteen na de proefles aan voor een lesblok, dan is de proefles gratis en wordt het verrekend. Is hatha yoga iets voor jou? Kijk dan op het lesrooster en meld je aan.